Vesnicia si clipa…timpul

Nici un vis nu s-a terminat intr-o clipa, a ramas acolo undeva speranta de a se implini! Visele raman chiar si daca se contopesc cu realitatea…atunci iau alta culoare de dorinte implinite, din verde primavaratic devin rosu aprins… asemeni flacarei ce o data i-a dat viata!Spun vis si nu dorinta! Da poate ca pentru mine visul are in el ceva pur, ceva bun, ceva ce merita ca intr-o clipa a existentei noastre sa patrunda in panza realitatii, dand sufletului clipa fericirii, a implinirii interioare, a realizarii ca toate eforturile nu au fost in zadar!…

Visele sunt poate ceea ce naste clipa si ceea ce se intalneste cu vesnicia in substanta eterna a sufletului…Visele ne mentin tineri, optimisti si increzatori in viata, in fortele proprii, in darurile primite de la Dumnezeu. Sentimentele, desi ar trebui sa fie puternice si vesnice, si ele se schimba uneori, nu rezista sub povara timpului! Oamenii se schimba, prietenii ne parasesc uneori, lumea intreaga o schimba omul! Universul intreg este modelat de timp…

Si poate tocmai timpul nu exista, e doar o inventie omeneasca pentru a reprezezenta mai usor, “clipa” dintre cele doua puncte comune ale fiecarei “vesnicii existentiale”-viata. Aceste doua puncte care se produc in fiecare clipa undeva pe pamant: un suflet se naste, altul intra in vesnicie. Fiecare intre aceste doua clipe magice respira, traieste, simte, daruieste si ia putin din univers!

Sa respiram cat mai mult aer incarcat de copilarie, bunatate, speranta, iubire, optimism, umor, credinta!

Sa traim asa cum am face-o daca am sti ca murim a doua zi, neintelegand prin asta a incalca toate regulile, a face toate nebuniile posibile si imposibile, ce a ne bucura alaturi de cei dragi de ceea ce ne-a daruit Dumnezeu!

Sa simtim ceea ce ajuta la formarea si inchegarea si valorizarea optima a substantei sufletesti!

Sa daruim ceea ce avem mai bun si s-o facem neconditionat, caci recompensa va veni chiar daca de cele mai multe ori va intarsia!

Sa luam doar ceea ce ar fi al nostru cu adevarat, nu ceea ce doar am crede sau am vrea sa fie al nostru!

Advertisements

One comment on “Vesnicia si clipa…timpul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s